Sola z warzywami

0 (0 ocen)

Pyszna rybka w towarzystwie warzyw.

Składniki:

  • 1 płat soli
    1 marchewka
    1/2 kalarepki
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka przyprawy do ryb Prymat
    tłuszcz do smażenia
    wegeta, pieprz do smaku

Sola z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Marchew i kalarepkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach
  • ryba posypana przyprawą 2. Rybę pokroić na kawałki, obsypać z obu stron przyprawą do ryb.
  • obtoczyć w mące 3. Rybę obtoczyć w mące.
  • ryba z warzywami 4. Rybę obsmażyć z obu stron, dodać warzywa.
  • smażenie 5. Rybę wraz z warzywami dusić pod przykryciem około 15 min, przyprawić do smaku wegetą i pieprzem.

Porady

Solę można zastąpić ulubioną rybą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy