Sorbet ananasowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny i orzeźwiający. Podany w wydrążonej połówce ananasa wzbudza zachwyt gości i trudno odgonić od niego dzieci :-)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ananas: 1 sztuka
    - miód: 2 łyżki

Sorbet ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa kroimy wzdłuż, delikatnie wydrążamy miąższ tak, aby nie uszkodzić skórki. Wydrążone połówki odwracamy dnem do góry tak, aby ściekł sok.
    Miąższ, sok i miód mieszamy, miksujemy dokładnie blenderem i dolewamy ok. 0,5 szklanki wody.
  • 2. Masę ananasową wkładmy do maszynki do lodów i uruchamiamy. Kiedy już sorbet osiągnie odpowiednią konsystencję, przekladmy go do połówek ananasa i zamrażamy.

Komentarze

Podobne przepisy