Sorbet truskawkowo-arbuzowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo orzeźwiający deser. Mimo że arbuza dodałam dużo mniej niż truskawek to całkowicie zdominował ich smak. Zapraszam do odwiedzania mojego bloga http://buszujacawkuchni.pl/

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - truskawki: 1 kilogram
    - arbuz: 0.5 kilograma
    - wódka: 1.5 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 szklanki
    - cukier: 6 łyżek

Sorbet truskawkowo-arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce zmiksować. Dodać resztę składników i wymieszać. Zmiksowane owoce przełożyć do pojemników. Schłodzić w lodówce. Następnie przemieszać i przełożyć do zamrażarki. Podczas mrożenia owoce co jakiś czas należy mieszać, aby nie powstały kryształki lodu. 15 minut przed podaniem sorbet trzeba wyciągnąć, żeby zrobił się miękki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy