Sos boloński

0 (0 ocen)

Bardzo dobry i pozywny doskonale smakuje z makaronem wstazki.

Składniki:

  • 300 gr miesa mielonego
    50 gr selera naciowego
    50 gr marchewki
    1 srednia cebula
    zabek czosnku
    50 gr oliwy z oliwek
    500 ml passaty z pomidorow
    2 lyzki koncentratu pomidorowego
    pol szklani czerwonego wina

Sos boloński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa drobno pokroic i dusic na oliwie 10',dodac mieso mielone(rozdrobnic zeby nie powstaly zbite kawalki miesa) i dusic az mieso zmieni kolor z czerwonego na brazowy,dodac wino,jak odparuje wlac passate pomidorowa oraz koncentrat. doprawic do smaku i gotowac na malym ogniu okolo godziny.

Porady

Zamiast cebuli i czosnku daje pora i rowniez jest dobry.Mozna obyc sie bez wina.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy