Sos czosnkowo- szczawiowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekko kwaśny w smaku sos z dodatkiem liści szczawiu jest doskonałym dodatkiem do mięs.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    30 liści szczawiu
    sól, pieprz i kilka kropel maggi do smaku

Sos czosnkowo- szczawiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez z jogurtem łączymy tworząc kremowy sos. Dodajemy posiekane drobno liście szczawiu oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie kilkoma kroplami przyprawy w płynie. Podajemy z mięsem, równie dobrze smakuje jako dodatek do pizzy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy