Sos czosnkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Wspaniały dodatek do przekąsek, mięsa, sałatek. Wzbogacony o zioła prowansalskie smakuje idealnie.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka soku z cyryny
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    pieprz

Sos czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dokładnie ze sobą wymieszać.
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
    Połączyć i odstawić, by smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy