SOS CZOSNKOWY Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sos czosnkowy z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki. Rewelacyjny dodatek do mięs, jajek, kanapek i potraw z grilla.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 200 g jogurtu greckiego,
    czubata łyżka majonezu,
    3 większe ząbki czosnku,
    2 łyżki posiekanego szczypiorku,
    1 duża rzodkiewka,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    bazylia,
    oregano,
    szczypta cukru.

Sos czosnkowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskam przez praskę lub rozgniatam nożem i drobno siekam.
    Rzodkiewkę kroję w półplasterki, następnie w cieniutkie paseczki.
    Jogurt łączę z majonezem i posiekanymi warzywami. Dodaję przyprawy.
    W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Odstawiam na minimum godzinę do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy