Sos meksykański

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przysmak teściowej:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 kg oczyszczonej papryki
    40dkg cukru
    1 szkl. oleju
    1 szkl. octu
    5-6 ząbków czosnku
    5 liści laurowych
    10 ziaren ziela angielskiego
    płaska łyżeczka chilli w proszku
    0.5 litra przecieru pomidorowego
    pieprz, sól do smaku

Sos meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną paprykę przekręcić przez maszynkę i gotować 1 godzinę. Potem dodać cukier, olej, ocet, sól, pieprz, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie
    i chilli i wszystko jeszcze pogotować. Na koniec dodać przecieru pomidorowego, pogotować i składać do słoików oraz pasteryzować.

Porady

Polecam jako dodatek do mięs, pizzy a nawet do kanapek.

Komentarze

Podobne przepisy