SOS PIECZARKOWY

0 (0 ocen)

  • 20 min

Potrawa awaryjna, szybka, dobra do kopytek, klusek śląskich ,kaszy czy makaronu.

  • 20 min

Składniki:

  • 30 DAG PIECZAREK
    1,5 CEBULI
    ŚMIETANA 12%
    SOS SOJOWO GRZYBOWY
    przyprawa uniwersalna
    PIEPRZ

Sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plastry. (można zetrzeć na tartce o dużych oczkach). Cebule kroimy w piórka. Na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki i chwile razem dusimy. Następnie polewamy wodą (ok. 2,5 szklanki) dodajemy przyprawe uniwersalna i pieprz. gotujemy ok 15 min pod przykryciem. Dodajemy 3 łyżki śmietany które powinny ładnie sos zagęścić, i sos sojowo-grzybowy (ilość od upodobania zależy). gotowe!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy