Sos pieczarkowy na śmietanie

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny sos idealny do różnych klusek, mięs oraz placków ziemniaczanych. Taki sos pieczarkowy najbardziej nam smakuje.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g pieczarek
    1/2 kostki grzybowej
    3 łyżki masła prawdziwego
    kubek śmietany 18%

Sos pieczarkowy na śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dodać kostkę grzybową i podsmażać do jakiś czas mieszając. Gdy pieczarki są już miękkie dodać kubeczek śmietany i smażyć aż śmietana zmieni kolor na kremowy.
  • 2. Udekorować natką pietruszki, podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy