Sos szpinakowy do sałatek

0 (0 ocen)

Sos czosnkowy z dodattkiem mrożonego szpinaku, ze szczypiorkiem i czosnkiem jest świetnym dodatkiem do sałatki z kurczakiem lub tuńczykiem. Sos ten również może być dodatkiem do nachos - w ten właśnie sposób jedliśmy go po raz pierwszy.

Składniki:

  • 3 łyżki rozmrożonego,odciśniętego szpinaku
    4 łyżki jogutru naturalnego
    2 łyżki majonezu
    3 łodygi szczypiorku
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    kilka kropli soku z cytryny

Sos szpinakowy do sałatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blendujemy szpinak z jogurtem, sokiem z cytryny i majonezem, dodajemy pokrojony drobno szczypiorek i przecisnięty ząbek czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy schłodzony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy