Sos tatarski

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Sos tatarski jest świetnym dodatkiem do jajek, wędlin czy mięs na wielkanocnym stole.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja na twardo: 4 sztuki
    - ogórek kiszony: 2 sztuki
    - grzybki marynowane: 1 opakowanie
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - majonez: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - cukier: 1 szczypta

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, grzybki i jajka bardzo drobno kroimy. Następnie dodajemy resztę składników tj. musztardę oraz majonez, wszystko razem mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy