Sos tatarski

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Pyszny i szybki w przygotowaniu sos, w sam raz na kanapki , grilla i jako dodatek do mięsa.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 jajka,
    4 ogórki konserwowe,
    6 marynowanych pieczarek,
    łyżka chrzanu,
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego,
    2-3 łyżki majonezu,
    1/2 łyżeczki soku z cytryny,
    sól, pieprz,
    3 łyżeczki posiekanego szczypiorku .

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Żółtka rozcieramy z majonezem, dodajemy, sok z cytryny, chrzan oraz jogurt. Białka, ogórki i pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę i zalewamy sosem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dekorujemy posiekanym szczypiorek

Komentarze

Podobne przepisy