Sos tatarski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to przystawka nadająca się niemalże na każdą okazję, a na dodatek jest szybkie do zrobienia i bardzo smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 słoik pieczarek marynowanych
    1/2 słoika ogórków konserwowych
    7- 8 jajek
    majonez
    sól
    pieprz

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i ogórki kroimy w kosteczkę.
    Jajka gotujemy na twardo.
    Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem.
    SMACZNEGO!

Porady

Jajka można wkroić bezpośrednio do sosu. Majonez można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym- będzie mniej kalorycznie. Pieczarki można zastąpić grzybkami marynowanymi.

Komentarze

Podobne przepisy