Oto wersja fit sosu tatarskiego z moimi ulubionymi kaparami. Idealna propozycja na Wielkanoc. Jeśli chcesz, to do smaku możesz dodać trochę majonezu. Sos podałam z jajami przepiórczymi, ale kurze jak najbardziej też się sprawdzą :)
Składniki:
Składniki:
400 ml gęstego jogurtu typu greckiego
3 łyżki kaparów
5 grzybków marynowanych
1 ogórek konserwowy
szczypiorek
sól, pierz
dowolna ilość jajek (u mnie przepiórcze)
(można dodać 1 łyżkę majonezu)
Sos tatarski light z kaparami i przepiórczymi jajkami (na jogurcie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzybki i ogórki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Jogurt mieszamy z grzybkami, ogórkami, szczypiorkiem, kaparami. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo. Smacznego! :)
Komentarze