Sos z warzywami ze słoika

0 (0 ocen)

Mięsny sos z warzywami ze słoika przygotowanymi na zimę przez mojego Tatę.

Składniki:

  • - udziec z indyka - 700 g
    - ogórek kiszony - 5 dużych sztuk
    - papryka marynowana - 10 kawałków
    - cebula - 1 szt
    - bulion warzywny - 1,5 l
    - przecier pomidorowy - 2 łyżeczki
    - olej kokosowy - 1/2 łyżeczki
    - sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany

Sos z warzywami ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0830k1i 1. Mięso myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i cebulę, przyprawiamy, mieszamy i podsmażamy. Podsmażone składniki zalewamy bulionem i gotujemy ok 15 minut.
  • image-1u4pcqb 2. Ogórki kroimy w półplasterki, a paprykę w paseczki. Warzywa i przecier dodajemy do sosu.
  • image-0dob29r 3. Sos chwilę jeszcze podgotowujemy. Sos świetnie smakuje z makaronem, ryżem bądź kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy