Spagetti po Bolońsku

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne i relatywnie niedrogie spaghetti.

Składniki:

  • 30-40 dkg mielonego mięsa wołowego
    1 średnia cebula
    kilka ząbków czosnku
    500 ml sosu pomidorowego
    sól, pieprz, oregano
    oliwa z oliwek

Spagetti po bolońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaj czosnek i cebule, rozgrzej w rondlu 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Wrzuć posiekany czosnek i cebulę, wymieszaj i zeszklij. Dodaj wołowinę, podsmaż do uzyskania białości i dodaj sos pomidorowy. Dodaj przyprawy do smaku i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem 15 do 30 minut.
    Podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti,.

Komentarze

Podobne przepisy