Spaghetii z mięsnymi kulkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kulki:
Mięso mielone przekładamy do miski, ścieramy do niego cebulę na najdrobniejszych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wbijamy jajka, dodajemy odciśniętą bułkę z mleka, dodajemy przyprawy i bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy. Formujemy małe kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. odsączamy nadmiar tłuszczu po usmażeniu na ręczniku papierowym.
2.Sos:
Czosnek siekamy na drobno i podsmażamy na łyżce masła. Dolewamy bulion i dodajemy cały koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy posiekanymi ziołami i resztą przypraw.
3.Makaron gotujemy wg przepisu. Ser ścierany na grubych oczkach tarki.
4.Sposób padania:
makaron, sos, kulki mięsne, ser żółty
Komentarze