Spaghetti aglio e burro

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bo mniej znaczy więcej :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 80 gramów
    - masło: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - siekana natka pietruszki: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - bazylia: 1 szczypta
    - pieprz: 1 sztuka

Spaghetti aglio e burro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wymieszać ze sprasowanym czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Całość ugnieść widelcem i pozwolić się trochę przegryźć.
  • 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • 3. Czosnkowe masełko roztopić na patelni, a następnie dodać odcedzony makaron. Całość podsmażyć, aż pietruszka i czosnek obkleją makaron.
  • 4. Podawać na ciepło, bez innych dodatków. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy