Spaghetti Aglio olio peperoncino

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki,prosty,pyszny makaron spaghetti aglio olio.Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 25 dag. makaronu typu spaghetti
    8 łyżek oliwy z oliwek
    4 fileciki anchois z oliwy
    2 ząbki czosnku
    1 mała papryczka chilli
    10 kapar z ogonkami
    3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
    3 łyżeczki potartego sera parmezan
    sól,pieprz do smaku

Spaghetti aglio olio peperoncino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al' dente według opisu na opakowaniu,odcedzamy na sicie,przelewamy zimną wodą.Na patelni rozgrzewamy oliwę,dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną papryczkę chilli.lekko podsmażamy na małym ogniu tak by czosnek się lekko zrumienił,dodajemy makaron,kapary,fileciki anchois,mieszamy,doprawiamy do smaku.Spaghetti aglio olio wykładamy na talerze posypujemy parmezanem i natką.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy