SPAGHETTI MARTY

0 (0 ocen)

Dla wielbicieli dan z makaronem

Składniki:

  • 1op. makaronu spaghetti , 1puszka pomidorow krojonych , 1 maly koncentrat pomidorowy , 2marchewki , 40dag miesa mielonego wieprzowo-wolowego , 1duza cebula , 250ml bulionu , kilka pieczarek , przyprawa do spaghetti , sol , pieprz , mielona ostra papryka , olej , 20dag sera zoltego

Spaghetti marty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrac , pokroic w kostke. Mieso mielone podsmazyc na 2-3lyzkach oleju , dodac pokrojona cebule. Marchewki obrac , pokroic w mala kostke , pieczarki oczyscic pokroic w paski. Warzywa dodac do miesa zalac bulionem , dusic ok.15min.
  • 2. Nastepnie dodac pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Doprawic przyprawa i ostra papryka. gotowac do miekkosci warzyw. W razie potrzeby na koniec gotowania doprawic sola i pieprzem.
  • 3. Makaron ugotowac wg przepisu na opakowanu. Ser zetrzec. ugotowany makaron polac sosem , posypac startym zoltym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy