Spaghetti po filipińsku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filipiny: Spaghetti po filipińsku

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - spaghetti: 1 kilogram
    - wołowina (mielona): 0.5 kilograma
    - wieprzowina (mielona): 0.5 kilograma
    - kiełbaski typu parówki (pokrojone w plasterki): 25 dekagramów
    - sos pomidorowy (np. pasata): 1 kilogram
    - listki laurowe: 3 sztuki
    - brązowy cukier: 0.25 szklanki
    - zielona papryka (posiekana): 2 sztuki
    - cebula (posiekana): 2 sztuki
    - czosnek (posiekana główka): 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - woda: 1 szklanka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - Żółty ser (tarty): 0.5 szklanki

Spaghetti po filipińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu. Na oleju podsmażyć czosnek i cebulę. Dodać wołowinę, wieprzowinę, liście laurowe, paprykę oraz wodę. Gotować 10 minut. Dodać sos pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i gotować kolejne 10 minut. Dodać cukier i parówki. Gotować 5 minut. Przygotowanym sosem polać makaron i podawać z tartym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy