Danie robi się bardzo szybko i jest pyszne i zdrowe.
15 min
Składniki:
makaron spaghetti razowy według potrzeb zjadających
3 spore garście świeżego szpinaku
3 pęczki natki pietruszki
100 g orzechów nerkowca lub piniowych
oliwa z oliwek w ilości potrzebnej do uzyskania zwartej a nie płynnej konsystencji pesto
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
3-4 łyżki startego parmezanu do środka pesto
3-4 łyżki startego parmezanu do posypania
Spaghetti razowe z pestoo szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al'dente.
Szpinak i natkę umyć i osuszyć.
Do blendera dodajemy odrobinę oliwy i wkładamy szpinak i natkę, orzechy nerkowca, czosnek i miksujemy dolewając cały czas oliwę.
Konsystencja pesto ma być dość zwarta.
Dodajemy na koniec ser starty i jeszcze raz miksujemy.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron mieszamy z pesto już na talerzu i posypujemy tartym parmezanem.
Komentarze