Spaghetti siciliana

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -puszka tuńczyka w sosie własnym
    -300 g makaronu
    -1 puszka pomidorów
    -8 kaparów
    -8 czarnych oliwek
    -1 cebula
    -2 ząbki czosnku
    -oliwa z oliwek
    -świeża pietruszka
    -bazylia
    -sól
    -pieprz

Spaghetti siciliana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na łyżce oliwy szklimy cebulę pokrojoną w kostkę oraz wyciśnięty ząbek czosnku. Dodajemy tuńczyka i smażymy na średnim ogniu 2 minuty. Kolejno dodajemy pomidory, pokrojone w plastry oliwki oraz kapary. Przyprawiamy pieprzem, solą i bazylią. Smażymy 1 minutę. Dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Wrzucamy na patelnię i mieszamy z gorącym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy