Spaghetti z papryką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

To dość oryginalne połączenie, ale bardzo pyszne! Najlepszy makaron na szybki obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
    1 czerwona papryka
    kilka pieczarek
    1 cebula
    1 szklanka koncentratu pomidorowego lub 3 pomidory
    przyprawy (słodka i ostra papryka, sól, pieprz, mieszanka ziół)
    1 opakowanie makaronu spaghetti

Spaghetti z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente (na średnio twardo). W garnku rozgrzać 1 łyżkę oleju lub oliwy, pokrojoną w kostkę cebulę zrumienić, dodać mięso mielone. Po kilku minutach smażenia dodać koncentrat pomidorowy lub pokrojone w cząstki pomidory (jeśli smak pomidorów będzie niewyrazisty dodać trochę koncentratu) i wymieszać, a następnie przyprawić. Na końcu wrzucić wcześniej pokrojone i ugotowane pieczarki i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Dusić do momentu aż papryka zmięknie. Spaghetti podawać posypane startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy