Spaghetti z bobem, cukinią i kaparami...

0 (0 ocen)

  • 45 min

Delikatne ale konkretne danie..

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    - pół opakowania makaronu spaghetti

    - 1 mała cukinia

    - 1 cebula

    - 2 ząbki czosnku

    - garść mrożonego bobu

    - 1 pomidor

    - 75 ml śmietanki kremówki

    - 5 plasterków sera mozarella

    - 2 łyżeczki kaparów marynowanych

    - sól, pieprz, oregano

Spaghetti z bobem, cukinią i kaparami... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię pokrojoną w cienkie plasterki, cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek. Gdy będą miękkie dodajemy bób, pomidor pokrojony w grubszą kostkę. Po ok 10 min. dodajemy śmietankę i ser mozarella, przyprawiamy do smaku (ja użyłam pieprzu, soli i oregano) i jeszcze chwilkę dusimy. Na ugotowane spaghetti (na al dante) wykładamy sos i posypujemy kaparami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy