Spaghetti z kiełbaską i mozzarellą
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
100 g wiejskiej kiełbasy
1 kulka mozzarelli light
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka świeżej natki pietruszki
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżeczka oleju ryżowego/oliwy
1/4 szklanki wody z gotowania makaronu
Spaghetti z kiełbaską i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Makaron gotujemy al dente.
-
2.
W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek.
-
3.
Dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę - smażymy, aż się zrumieni.
-
4.
Dodajemy posiekane zioła, ugotowany makaron i wodę z gotowania - dokładnie mieszamy.
-
5.
A na koniec dodajemy startą mozzarellę i chwilę podsmażamy, aż ser się rozpuści. Smacznego :)
Komentarze