Spaghetti z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Podstawą dobrego spaghetti jest dobranie dobrej jakości produktów, które oddadzą w pełni smak naszego dania.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g spaghetti
    1 ząbek czosnku
    1 mała papryczka chilli
    6 pomidorów suszonych z oliwy
    1/2 natki pietruszki
    100 g tuńczyka z oliwy
    1 szczypta cynamonu
    1 szczypta pieprzu
    1/2 puszki pasty pomidorowej
    oliwa extra vergine i sok z cytryny do skropienia

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy z tuńczyka i dodajemy posiekany czosnek, papryczkę chilli i pokrojone w paseczki suszone pomidory, Podsmażamy wszystko ok 3 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i rozdrobnionego za pomocą widelca tuńczyka. Doprawiamy cynamonem i pieprzem. Podsmażamy ok 2 minut. Po tym czasie dolewamy pastę pomidorową i podsmażamy mieszając kolejne 2 minuty. Na patelnie z sosem dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i podajemy skropione oliwą i sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy