Spaghetti z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryby są jednym z najistotniejszych elementów zdrowej, zbilansowanej diety. Są one źródłem białka, niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz mikroelementów koniecznych do zdrowego funkcjonowania, dlatego tym bardziej zachęcamy do ich jedzenia, np. w postaci makaronu z tuńczykiem...

  • 30 min

Składniki:

  • 150 - 200 g makaronu spaghetti
    1 puszka pomidorów
    1 puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym lub w oleju)
    1 cebula
    oliwa z oliwek
    szczypta cukru
    sól, pieprz, ostra papryka
    zioła (wg uznania: prowansalskie, oregano, natka pietruszki...)

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, kiedy się zeszkli dojadaj pomidory z puszki, kilka łyżek oliwy z oliwek i całość gotuj przez chwilę. Dodaj tuńczyka, następnie odrobinę cukru i dopraw sos solą pieprzem, ostrą papryką i ziołami.
  • makaron z tuńczykiem 2. Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy