Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewam ok. 1 litr wody i stawaiam na ogniu. Gdy woda się zagotuje należy wsypać płaską łyżeczkę soli oraz łyżkę oleju. Następnie do tej wody wsypuje makaron i gotuje na wolnym ogniu przez ok 7-10 min.
2.W tym czasie przygotowuje sos. Zawartość paczek z sosem do spaghetti przygotowuje według przepisu na opakowaniu. Następnie otwieram puszki z tuńczykiem i odcedzam zawarty w nich olej. Odcedzonego tuńczyka rozdrabniam widelcem na mniejsze kawałeczki. Gdy sos się zagotuje, wsypuje do niego przygotowanego tuńczyka
3.Makaron odcedzam i polewam przygotowanym sosem.
Smacznego!!!
Porady
Makaron najlepiej przygotować al dente (czyli taki na pół twardy), który najlepiej nadaje się do spaghetti.
Komentarze