Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Proste i błyskawiczne w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczne danie na bazie makaronu spaghetti, z dodatkiem tuńczyka, sera gorgonzola oraz kaparów.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 300 gram makaronu spaghetti
    1 por
    150 gram sera gorgonzola
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    3 łyżki kaparów
    150 gram jogurtu naturalnego
    4 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.

    Pora kroimy w półplasterki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie do momentu, aż się zeszkli. Dodajemy ser gorgonzola pokrojony na kawałki oraz jogurt naturalny. Podsmażamy, aż ser się rozpuści.

    Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy oraz zioła prowansalskie. Mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę.

    Dodajemy makaron i kapary. Doprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy