Proste i błyskawiczne w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczne danie na bazie makaronu spaghetti, z dodatkiem tuńczyka, sera gorgonzola oraz kaparów.
20 min
Dla 3 osób
Składniki:
300 gram makaronu spaghetti
1 por
150 gram sera gorgonzola
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki kaparów
150 gram jogurtu naturalnego
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Spaghetti z tuńczykiem, gorgonzolą i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Pora kroimy w półplasterki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie do momentu, aż się zeszkli. Dodajemy ser gorgonzola pokrojony na kawałki oraz jogurt naturalny. Podsmażamy, aż ser się rozpuści.
Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy oraz zioła prowansalskie. Mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy makaron i kapary. Doprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Komentarze