Spaghetti bardzo często gości na naszym stole, ponieważ nasza rodzina je uwielbia. Dlatego aby nam się nie znudziło przyrządzamy je na wiele różnych sposobów. W takiej wersji bardzo nam smakuje.
Spaghetti z ziołowymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, zioła i 1 posiekaną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij 1 jajko i starannie wyrób masę mięsną. Wilgotnymi dłońmi formuj maleńkie pulpeciki i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
2.Drugą cebulę obierz i posiekaj, przesmaż na rozgrzanym oleju i dodaj do pulpecików. Całość zalej pomidorami w kawałkach i dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz suszoną bazylią. Duś 10-15 minut.
3.Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Na talerzu układaj porcję makaronu, polej sosem z pulpecikami i udekoruj ziołami.
Komentarze