Spaghetti ze szparagami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne danie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron spaghetti (u mnie kukurydziany) 200 g,
    szparagi zielone 1 pęczek,
    jajka 2 szt,
    oliwa z oliwek 3-4 łyżki,
    sól,
    pieprz,
    bazylia,
    oregano,
    suszony czosnek,
    olej do smażenia,

Spaghetti ze szparagami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zagotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, szparagi przyciąć, zagotować do miękkości w osolonej wodzie i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jajka na miękko. Makaron połączyć ze szparagami, dodać sól, pieprz, oregano, bazylię, czosnek oraz oliwę z oliwek. Całość wymieszać i przełożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć usmażone jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy