Spiralki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Takie spiralki to świetny pomysł na słodki podwieczorek, moja córeczka je uwielbia. Inspirację zaczerpnęłam od Bożeny Ziarno lecz z moimi modyfikacjami.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka mleka
    1 jajko
    1 budyń waniliowy
    6 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    łyżeczka cukru waniliowego
    3 łyżki oleju
    cukier puder do posypania

Spiralki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka wbijamy jajko, dodajemy oba cukry, przesianą mąkę wraz z budyniem. Wlewamy olej i dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto przelać do butelki z ,, dzióbkiem" lub do szprycy z grubszą tylką. Na środek rozgrzanej patelni delikatnie wylewać ciasto tworząc kształt ślimaka, i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy