Śródziemnomorska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Halina Zagoździńska zaprosiła nas do Kozienic na pyszny obiad złożony z wykwintnych sałatek.

Składniki:

  • ● 1/2 op. makaronu penne
    ● 4-5 łyżek pesto pomidorowego
    ● rukola
    ● mieszanka sałat
    ● 10 pomidorów koktajlowych
    ● 15 dag mozzarelli
    ● słoik zielonych oliwek

Śródziemnomorska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce.
    Pomidory i oliwki przekrawamy.
    Sałatę i rukolę myjemy
    i osuszamy.
  • 2. Makaron gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy
    i studzimy. Mieszamy najpierw
    z pesto, a następnie
    z pozostałymi składnikami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy