Stek z polędwicy wołowej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

W ciągu kilku minut w towarzystwie sałatki otrzymujesz wysokiej jakości białko i składniki odżywcze.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Stek z polędwicy grubości minimum 1.5cm
    Sól
    Pieprz
    Czosnek
    Oliwa
    Masło (ok. 1 łyżki)
    Ocet balsamiczny
    Rozmaryn

Stek z polędwicy wołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Stek osuszamy(musi mieć temperaturę pokojową) Rozgrzewamy patelnię. Smażymy bez dotykania mięsa 5min z każdej strony. Odstawiamy na bok aby mięso zamknęło w sobie soki. W między czasie na patelnię, na której smażyły się stek dodajemy pokrojony czosnek, masło, sól,rozmaryn, pieprz grubo mielony oraz ocet. Chwilę gotujemy do odparowania sosu. Polewamy stek sosem i podajemy z ulubioną surówką lub sałatą lodową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy