Stek z udźca na puree z salsą z mango

0 (0 ocen)

  • 25 min

Obiad na dziś stek z udźca wołowego , podany na puree z dodatkiem czosnku do tego słodko- ostra salsa z mango.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 steki z udźca wołowego

    1 mango

    1 kg ziemniaków

    sos chilli słodki

    prażona cebula 2 łyżki

    3 zabki czosnku

    2 łyżki masła

    1/2 szklanki mleka

    sól


Stek z udźca na puree z salsą z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy masło , mleko i bardzo dobrze dusimy. Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek , mieszamy odstawiamy.
    Stek z udźca grillujemy z obu stron. Solimy na samym końcu. Mango obieramy i kroimy w kosteczkę mieszamy z sosem chilli słodkim. Nakładamy puree wykładamy stek . Na niego nakładamy zimną salsę . Całość posypujemy prażona cebulą.

Komentarze

Podobne przepisy