Strogonow Ani

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ta potrawa to kulinarna rozpusta

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego (szynka, łopatka),2 czerwone papryki, 0,5 kg pieczarek, 2 ogórki kwas żonę, 3 cebulę, przecier pomidorowy, garść natki pietruszki (opcjonalnie),tłuszcz do smażenia, sól,pieprz.

Strogonow ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić wzdłuż włókien, nie solić. Przesmażyć na tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w piórka, posolić, podlać wodą, dusić do miękkości. Paprykę, ogórki i pieczarki pokroić w paseczki, dołożyć do mięsa. Gdy warzywa zmiekną, dodać przecier. Zagęścić wodą z mąką,doprawić. Na koniec dać garść posiekanej natki.

Porady

Potrawę podaję w wydrążonych zapieczonych bułeczkach. Miąższu z bułek używam do zagęszczenia strogonowa(zamiast wody z mąką).

Komentarze

Podobne przepisy