Strucle drożdżowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę posiekać z mąką. Ciepłe mleko rozrobić z drożdżami i cukrem. Pozostałe składniki razem połączyć i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na 2 godziny. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części i każdą rozwałkować na prostokąt o wielkości 35x40cm. Każdy z nich posmarować masłem, oprószyć cukrem pudrem i cukrem waniliowym, biszkoptami, a na końcu ułożyć maliny zostawiając ok. 2 cm wolne marginesy na każdym boku. Zwinąć w rolady, boki wcisnąć do środka rolad, każdą owinąć w papier do pieczenia zostawiając odrobinę luzu. Miejsce łączenia rolad musi się znaleźć pod spodem. Zostawić na ok. 15 minut aby troszkę podrosły. Piec ok. 30 – 40 minut w 180 stopniach. Zimne strucle polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Komentarze