Strudel z ciasta pierogowego z konfiturą malinową

0 (0 ocen)

Superłatwy, pomysłowy i efektowny

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej, jajko, 15 dkg masła 2 łyżki wody, szczypta soli, 40 dkg konfitury malinowej, cukier puder do posypania, tłuszcz do formy

Strudel z ciasta pierogowego z konfiturą malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zagnieść z jajkiem, masłem, wodą oraz solą. Z ciasta uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie masę rozwałkuj na prostokątny placek, na wierzchu ułóż konfiturę malinową i zwiń w roladę. Przełóż do natłuszczonej formy, piecz 25 - 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gotowy strudel oprósz cukrem pudrem i pokrój. Podawaj najlepiej na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy