Studencka musaka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Danie które zaspokoi głód niejednego studenta.

  • 10 min

Składniki:

  • Na 2 osoby:
    200g makaronu (świderki, penne)
    400g mięsa mielonego
    1-2 pomidory
    ser żółty 200g

    sól, pieprz, bazylia, oregano

Studencka musaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidory 1. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
  • mięso mielone 2. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano i przesmażamy na patelni.
  • makaron 3. Ugotowany makaron przesypujemy do naczynia żaroodpornego, posypujemy bazylią, oregano oraz startym żółtym serem.
  • musaka 4. Na makaronie układamy przesmażone mięso mielone.
  • musaka 5. Na mięso kładziemy plastry pomidora i zasypujemy je serem.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy