Makaron z sosem grzybowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kiedy nie wiadomo co zjeść szybkiego na obiad...Student wymyśli..

  • 30 min

Składniki:

  • - makaron świderki
    - sos grzybowy WINIARY
    - 4 plastry mięsa wieprzowego - schabowy
    - ser żółty
    - sól, pieprz, papryka mielona słodka, ostra
    - olej do smażenia
    - mąka
    - jogurt naturalny

Makaron z sosem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować. Mięso pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawami i usmażyć na oleju. Sos rozrobić w wodzie, dodać odrobinę mąki i jogurtu naturalnego - dobrze mieszać, aby nie powstały grudki, doprowadzić do wrzenia. Do gotowego sosu wrzucić mięso.
  • 2. Makaron wyłożyć na talerz, starty lub pokrojony (jeśli jest w plastrach) ser posypać na makaron, zalać gorącym sosem.

Porady

Zamiast mięsa wieprzowego można dodać piersi z kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy