Superboczek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Już sam zapach zachęca do jedzenia.

Składniki:

  • ● 1 kg surowego boczku
    ● 6 ząbków czosnku
    ● 2 łyżki majeranku
    ● po 1/2 łyżeczki tymianku, pieprzu, słodkiej mielonej papryki, przyprawy do mięsa pieczonego i gyrosa
    ● szczypta soli
    ● 2 pokruszone liście laurowe
    ● olej
    ● 2 zmiażdżone jagody jałowca

Superboczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek miażdżymy.
    Ucieramy z olejem, ziołami
    i przyprawami.
  • 2. Boczek smarujemy pastą
    czosnkowo-ziołową.
    Schładzamy co najmniej
    dobę. Pieczemy ok. 55 minut
    w temp. 180°C.

Porady

RADY Z. Modelewskiego Najlepszy jest na zimno następnego dnia.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy