Superszybki tort śmietankowy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Zrobić taki tort każdy potrafi, a modyfikuję go, dodając sezonowe owoce lub barwniki. Smak tego tortu trudno opisać!

  • 50 min

Składniki:

  • 1 l śmietany kremówki (36%)
    3 śmietan- fixy białe
    cukier puder do smaku
    brzoskwinie z puszki lub świeże owoce sezonowe (truskawki, maliny, jagody)
    rodzynki w czekoladzie
    3 okrągłe kakaowe blaty biszkoptowe
    gotowe beziki do dekoracji

Superszybki tort śmietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na puch, dodając 3 zagęstniki i cukier puder do smaku.
    2.Na pierwszy blat biszkoptowy wykładamy 1/2 masy,
    układamy owoce, przykrywamy kolejnym. Czynność powtarzamy.
    3.Ozdabiamy wierzchnią warstwę tortu i jego boki. Według uznania smarujemy masą , wygładzamy powierzchnię szerokim nożem, pozostałą masą dekorujemy tort według uznania.
    4.Wykładamy rodzynki i inne ozdoby, np. jadalne kwiatuszki lub bezy.
    5. Chłodzimy w lodówce ok. 2 godzin.

Komentarze

Podobne przepisy