Surimi w galaretce.

0 (0 ocen)

Propozycja dla tych ,którzy nie przepadają za rybami, szczególnie dla dzieci. Paluszki krabowe dostępne w handlu czyli surimi, to zmielone mięso ryb. Ponieważ dodatki w nim zawarte są pochodzenia naturalnego (wg dietetyków) ,śmiało mogą być zjadane przez dzieci.

Składniki:

  • 3 paluszki krabowe
    1 marchewka
    250 ml bulion warzywny
    2 łyżeczki żelatyny

Surimi w galaretce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, ugotować w bulionie warzywnym. Trzy minuty przed końcem gotowania włożyć paluszki. Marchewkę pokroić w kostkę. Paluszki krabowe pokroić na 4-5 kawałków. Gorący bulion wymieszać z żelatyną. Do foremki włożyć marchew i paluszki , zalać przygotowaną galaretką. Schłodzić i smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy