Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zamin świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ćwiartka czerwonej kapusty
    marchew
    czerwona cebula
    oliwa z oliwek
    łyżka maku
    łyżka nasion słonecznika
    sól i pieprz do smaku
    listki świezej mięty
    sok z połówki cytryny lub ocet winny

Surówka coleslaw z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na duzych oczkach, cebulę siekamy drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z oliwy i octu robimy sos. Polewamy warzywa, mieszamy. Na koniec dodajemy mak i słonecznik oraz posiekaną świeżą miętę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy