Surówka do obiadu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Szybka i łatwa w przygotowaniu surówka z wykorzystaniem warzyw sezonowych idealna do dań mięsnych oraz rybnych.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 marchewki
    2 jabłka
    1 cukinia
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    Pęczek koperku
    Sól pieprz do smaku


    Sos
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego

Surówka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa opłukaj, marchewkę i jabłka obierz. Cukinię, marchew, jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę, koperek posiekaj.
    Wszystko dokładnie wymieszaj dopraw solą i pieprzem.
  • 2. Składniki na sos połącz ze sobą dodaj do surówki. Wszystko dokładnie wymieszaj wierzch posyp koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy