Surówka Krzysia

0 (0 ocen)

szybka, smaczna i zdrowa

Składniki:

  • Kapusta biała młoda - 1 /2 głowki
    papryka czerwona - 1 strąk
    jabłka winne - 2 szt
    rzodkiewka -1/2 pęczka
    marchewka -2 szt
    sól- szczypta
    cukier - szczypta
    oliwa - 2 łyżki
    sok z cytryny - 1 łyżka

Surówka krzysia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, poszatkować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie paseczki.
    Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Rzodkiewkę oczyścić, umyć, i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, marchew obrać, umyć i także zetrzeć na tarce.
    wsypać wszystko do miski posypać solą i cukrem, skropić oliwą i sokiem z cytryny, wymieszać, schłodzić ok 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy