Surówka marchewkowo-jabłkowa z sucharkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybko się ją robi i świetnie smakuje

  • 20 min

Składniki:

  • 4 marchewki
    2 jabłka
    łyżka zmielonych orzechów laskowych
    sok z cytryny
    sól
    posiekane świeże zioła
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    4 sucharki

Surówka marchewkowo-jabłkowa z sucharkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i umyć. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne.
    Składniki zetrzeć na grubej tarce, dodać orzechy laskowe i sok z cytryny. Surówkę przyprawić do smaku, ułożyć na sucharach, polać kwaśną śmietaną i podawać posypaną ziołami.

Komentarze

Podobne przepisy