Surówka meksykańska z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowy dodatek do drugiego dania dla wielbicieli ostrych smaków. Surówka z kapusty, marchewki i papryki konserwowej z nutą tabasco i octu. Mój Mąż ją uwielbia.

  • 10 min

Składniki:

  • -1/4 główki białej kapusty
    -2 marchewki
    -2 plastry papryki konserwowej
    -15 kropli tabasco
    -1 łyżka soku z cytryny
    -2 łyżki octu jabłkowego
    -2 łyżki oleju
    -sól i pieprz

Surówka meksykańska z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na dużych oczkach, a paprykę kroimy w kostkę. Warzywa łączymy ze sobą. W osobnej misce mieszamy olej, sok z cytryny, ocet i tabasco. Wlewamy do warzyw, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy